[Stories] Ориентиране

Подбирахме „Специалист скрити течове“ за Русе. Изключително специфична, трудна за рекрутване позиция. Както се и очакваше, нямахме много кандидатури. Обаждам се на един кандидат, Петко Герасимов от Силистра, първо го питам дали все още проявява интерес към позицията, дали е склонен да пътува за интервюто до Русе и  т.н, той потвърждава. Давам точния адрес, мобилния си, ако има някакви проблеми и затварям.
На следващия ден в уговорения час той не се явява. Имам практика да изчаквам 15 минути и след това да проверявам по телефона какво се случва с кандидата- закъснение, отказ, причини много. Обаждам се на Петко и го питам дали ще успее днес да се яви на уговореното интервю. Той ми отговаря, че се е явил, но там не е имало никой и си е тръгнал. Това силно ме изненадва, защото аз и колегата, с когото провеждаме интервютата сме на линия и от сутринта минаха трима кандидата. Свикнал съм на подобни ситуации, внимателно го разпитвам на кой адрес е ходил и какво са му казали там. Отговаря ми, че там нямало никакви офиси, само магазини. Изпадам в недоумение, но се досещам какво може да се е случило. Питам за кой град говори. Отговор – Силистра. Сега разбирам защо не се е явил. Питам го дали си спомня, че съм го информирал, че позицията и интервюто са в Русе, по телефона вчера той явно потвърди. Отговаря, че не е чул добре, че повече не иска  да чува за нашата компания и затваря.
Досега нямам обяснение. В Силистра на същия адрес няма офис на компанията. Може би понякога не трябва да се мъчим да разбираме нещата, а просто да ги приемаме.
Историята днес от колегата ни Велислав Тодоров. Той ни е изпратил две истории и споделя:
„Историте ми са истински. Базирани са на опита ми като рекрутър в големи компании, към отворените позиции на които имаше огромен интерес. Имената на градовете и кандидатите са сменени, за да не огорча някого.“ 

P.S. JobTiger публикува историите във вида, в който са изпратени от читателите!


Ако тази история ви допада, можете да изпратите и вашата на специалния ни мейл – stories@jobtiger.bg 

Пълни подробности за юбилейния ни конкурс ще откриете тук! Не се стеснявайте, изпращайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *