Първа награда, първи поуки, първи промени

Днес, 25 март в 18 часа връчихме първата за годината награда в конкурса за юбилейни истории, свързани с работата на JobTiger. Спечели г-н Светломир Статев с „Моето търсене”. Честито и да си ползва новия  NetBook Acer ASPIRE ONE AOD260-2Black 10.1” от Bomba.bg със здраве!
Имаме първи спечелил, но не присъждаме първа награда за история за този месец. Причината е следната:
Идеята на конкурса е всеки да може да разкаже история и ако тя е добра и се хареса на читателите, да спечели по един естествен начин. Това, което се получи е, че настъпи масово канене на познати и непознати хора, чели и нечели историите, да гласуват за тях. Получихме доста такива сигнали, скрийншотове, показващи как това се е случвало и т.н. Става дума за не един от участниците. Така че ние не сме в състояние да отличим и оценим реалния ЧИТАТЕЛСКИ глас.
Същевременно JobTiger винаги си е държал на думата. Случилото се не противоречеше на общите условия на конкурса така, както бяха публикувани първоначално. Г-н Статев я спечели напълно законно, заслужено и в съгласие с тях. Трябва да признаем и, че разговаряхме съвсем откровено с него и той също сподели съгласието си, че такива практики са принципно несъвместими с доброто име на компанията ни.
За да не допускаме в бъдеще такъв разрив с принципите ни, както и опорочаване на красивата идея за събиране на едно място на работното житие – битие на съвременния българин, променихме отсега общите условия за участие в конкурса и провеждането му.
Първото важно нещо е, че за в бъдеще ще дисквалифицираме всеки, за който получим доказан сигнал за порочна практика при гласуването.
Второто е, че финалният победител ще определяме ние сред трите истории с най- много гласове.
Третото е, че в челната тройка си запазваме правото при необходимост редакционно да добавим една избрана от нас история от месеца. Идеята е да дадем шанс на скромни пишещи братя, неизкушени от социалните медии. Само ако се налага, естествено.

Целта на всичко това е, да имаме един честен и прозрачен процес, който съответства на принципите на почтеност и уважение към обществото , които са ни ръководили през десетте години на JobTiger и които са създали доброто ни име в България.

Искам също така да поднеса личните си извинения на всички, на които случилото се е донесло неприятни изживявания. Същевременно смятам, че така ще се получи един чист и добър конкурс, който да съвпада с идеите и  представите ни за една по-добра България.
Успех на всички участници от тук нататък! 🙂 Очакваме вашите истории със същото нетърпение и интерес, както и досега.

Светлозар Петров
Управител
JobTiger

One comment

  1. Според мен – много добро решение. Значи, продължаваме;)
    Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *