Десето издание на „Национални дни на кариерата 2011” – София

„На 16 и 17 март 2011г. в София започна най-големият форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” 2011 ….”
Зала 3 на НДК е пълна още за откриването (независимо че то се провежда в иначе ранния за мнозинството млади хора час). И докато журналистите от различни медии отразяват приветствените речи на официалните гости, жадните за информация младежи нямат търпение да тръгнат на обиколка между щандовете.
Малко след края на официалната част започва истинският форум. Един поглед е достатъчен, за да се види, че всички са готови да посрещнат предизвикателствата на деня. Всички щандове – подготвени, украсени. Представителите на компаниите – на местата си в очакване на първите посетители. А посетителите – обикалящи из „коридорите” в трескаво търсене на фаворитите си.
И през двата дни на форума в НДК потокът от млади хора не спира – едни идват, други си отиват. Всички са подготвени предварително – помислили са какво искат да видят, да попитат, някои дори носят автобиографии със себе си. Разбира се, фактът, че живеем в дигитален свят казва думата си – по-силен е интересът към кандидатстването онлайн. Обаче по-важното е, че младите хора са дошли да се запознаят с евентуалните си бъдещи работодатели на място (или „офлайн”). За да дискутират с тях възможностите, свободните позиции. Защото само така могат да покажат хъса и желанието си за добър професионален старт, който да позволи да развият талантите и знанията си. 
От другата страна на монетата са самите работодатели. През цялото време те не спират да разказват на любопитните младежи за себе си – как са се развивали през годините, какви дейности осъществяват, от какви специалисти се състоят екипите им, какви свежи попълнения търсят и т.н. 
Много от тях споделят, че са изключително щастливи, че посетителите на щандовете им ги познават и идват при тях с конкретни и смислени въпроси. И раздават ли, раздават брошури … (които изненадващо се оказват недостатъчни).
И така, от началото на първия, до края на втория си ден. 
Следва Варна на 21 март ….
Славка Георгиева
JobTiger

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *