Гафове за милиони

Picture source: www.sxc.hu

Смятате, че сте преживели трудни интервюта? Някой интервюиращ ви е влудил? Кандидат ви е оставил със зяпнала уста? Не се вълнувайте излишно – в САЩ има толкова много трагикомични случаи ежегодно, че може да се издаде цял наръчник на гафовете, ако има кой да ги записва. Ето и някои безумици, които действително са се случили.

 Следобедна дрямка
„Докато обяснявах същността на досегашните ми служебни задължения, ясно осъзнах, че човекът, който ме интервюира, е заспал. Заговорих по-високо, опитах и да кашлям, но той остана в същото състояние, похърквайки. Тъй като той беше собственик и единствен служител на фирмата си, аз просто му написах кратка бележка и си тръгнах. Никога не ми се обади повече.” 
–Кати Н., административен асистент–
О, Господи
„Имах веднъж кандидат, който ми сподели, че Исус Христос, живеещ в килера му, му е казал да се кандидатира при мен.”
–Аманда Ш., HR–
Веселият адвокат
По време на интервю в адвокатска кантора, интервюиращият установил, че кандидатстващият студент по право е пеел в хора на колежа. „Изведнъж, той остави автобиографията ми и ме попита дали знам нещо от любимия мюзикъл на дъщеря му – „Ани”. Когато отговорих положително, той каза: „Ако имате интерес да продължим това интервю, сега ще изпеете по телефона песента „Утре” от този мюзикъл на дъщеря ми.” Явно съм пял фал фалшиво, защото той никога не ме потърси отново.”
–Джери Л., студент по право– 
Телефонни неволи
„По време на телефонно интервю една жена ме остави на изчакване 20 минути. Когато накрая се върна, сподели, че трябвало да пусне кучетата навън.”
–Пол Б., експерт по телефонни интервюта–
Отпуснете се!
„Имах интервю при корпоративен хедхънтър и бях много нервна. Явно съм седяла в една поза с кръстосани крака твърде продължително, защото, когато интервюто свърши и се изправих за финалното ръкостискане, просто се изтърсих на пода. Кракът ми беше изтръпнал тотално. Разсмях се нервно, а след това и истерично, докато се удрях по крака и куцуках към изхода.”
–Пола Х.,автор-фриленсър–
Тази публикация ви допада? Ще ни зарадвате, ако кликнете на бутона на TopBlogLog отдолу…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *