Търсенето на работа – простите истини (част 4)

Тринадесета истина
Picture source: www.sxc.hu
Планирайте си дейностите и си поставяйте задачи. Дневният график е много полезен за вашите цели. Например, програма за деня – да изпратя 10 автобиографии, да отида на 1 интервю, да намеря 2 компании за бъдещи контакти, да проуча 5 перспективни работодатели. Ако действате стихийно и непланирано, рискувате да се отпуснете и да не постигнете особени резултати.
Четиринадесета истина
Не се ограничавайте с обявените свободни позиции. След като дефинирате каква позиция ви интересува, проучете справочниците и изберете 20 компании, които могат да се възползват от вашите компетенции. След това им се обадете лично. Или ги посетете. Често се случва да откриете по този метод скрити свободни позиции. Ако не друго, поне ще си съставите мнение за тези компании и ще знаете, дали да възлагате в бъдещето надежди на тях.
Петнадесета истина
Не се разстройвайте, когато получите отказ. По-разумно е да анализирате евентуалните си грешки и да се опитате да ги избягвате при следващи кандидатствания. 
Шестнадесета истина
Благодарете на всеки човек, с когото сте се срещнали. Понякога, единствено доброто възпитание и милата дума накланят везните в една или друга посока. Искрено изречената благодарност след среща или интервю е добре да бъде последвана от още една – по електронната поща.
Този текст ви допада? Ще ни зарадвате, ако кликнете на бутона на TopBlogLog отдолу…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *