Търсенето на работа – простите истини (част 3)

Picture source: www.sxc.hu
Девета истина
Не бива да си изпращате биографията във всички компании и да приемате всяко предложение, което ви отправят. Шансовете по този начин да си намерите добра работа са наистина минимални. Първо, определете какъв тип работа искате да откриете и едва тогава настройте оптиката на професионалното си търсене.
Десета истина
Когато установите каква работа точно търсите, ударете силно тъпана. Разкажете на всичките си познати, че търсите работа и каква точно работа търсите. Питайте ги, дали познават човек или хора, които могат да дадат някаква информация по темата. Въобще, използвайте активно реалната си социална мрежа. Днес ще ви помогнат на вас, утре вие може да върнете услугата.
Единадесета истина
Използвайте съвременните технологии. Особено интернет. В днешно време, не един и двама са намерили работа, след като са анонсирали търсенето си в личната си социална мрежа.
Дванадесета истина
Продължете търсенето, дори и да сте получили покана от един или двама работодатели за интервю. Мнозина практикуват грешна стратегия – явяват се на интервю, получават устно обещание за назначение и се отпускат автоматично. Не бива да се постъпва така. Всичко може да се случи, например, работодателят да размисли или да фалира. Освен това, след като поработите няколко дни, може да установите, че това въобще не е мечтаната от вас работа. Изпитателният срок ви дава възможност да напуснете без много драми – затова търсете работа поне една седмица, след като сте назначен някъде.
Този текст ви допада? Ще ни зарадвате, ако кликнете на бутона на TopBlogLog отдолу…

2 comments

  1. Десета истина: И да разкажеш на приятели, много често те пазят контактите си и реален ефект няма.

  2. smarkoff каза:

    Гледайте, чашата да е наполовина пълна, а не наполовина празна. Няма полза от второто, поне що се отнася до търсенето на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *