Петъчен HR хумор (XIV)

Picture source: http://www.showbizgossips.com

Млад мъж се явява на интервю за работа. Преминава всички тестове с блестящи резултати. На последното интервю изпълнителният директор заявява, че оценява кандидатурата му, но постоянното намигане на кандидата вероятно ще смущава клиентите.
-Мога да реша този проблем с малко аспирин – заявява младият мъж.
Започва да бърника из джобовете си, вади презерватив, след него втори, трети…десети. Накрая намира аспирина, гълта едно хапче и спира да намига. Изпълнителният директор го гледа с укор и заявява:
-Ние не толерираме коцкари в нашата компания!
-А, не – отчаяно му отвръща кандидатът – не е това, което си мислите. Знаете ли колко е трудно да си купите в аптеката аспирин с това постоянно намигане?!
Млад служител си тръгво късно вечерта от офиса. Среща обаче изпълнителния директор, който стои с недоумяващ вид пред машината за унищожаване на документи, държейки един лист в ръка.
-Вижте – заявява директорът – това е много поверителен документ, а секретарката ми си и тръгнала вече. Можете ли да накарате проклетата машина да работи?
-Разбира се – с готовност отвръща служителят. Той включва машината, слага листа и натиска „Старт” бутона.
-Чудесно, чудесно – усмихва се директорът, докато листът изчезва в машината – трябва ми само едно копие от него…
Изпълнителен директор на голяма компания поканва в кабинета си един от своите служители.
-Роб, ти си в тази компания от една година вече. Започна като асистент, една седмица по-късно те назначихме за търговец, след един месец се издигна до областен мениджър, а половин година по-късно  си вече вицепрезидент. За мен е време да се пенсионирам и искам ти да поемеш компанията. Какво ще кажеш?
-Благодаря.
-Благодаря?!? Само толкова ли?
-Ами, не, като се замисля. Благодаря, татко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *