Професия и брак

Picture source: www.sxc.hu

Има професии, които са по-особени. Всъщност, всяка професия си е особена по определен признак, но тук иде реч за онези, които имат отношение към семейното ни щастие. И по-специално, към брака.
Американски учени са провели неотдавна интересно проучване, което изследва връзката между упражняването на дадена професия и нивата на разводите. Установено е по безспорен начин, че дадени професионални занимания са предпоставка за по-чести разводи. Сред топ професиите в тази насока са:
Прислужници и чистачки
Келнери/келнерки
Телемаркетинг агенти
Професионалисти в областта на шоубизнеса или спорта
Масажисти
Бармани
Танцьори/танцьорки и хореографи
За някои от тях може да се предположи и без нарочно проучване, че ще бъдат в разрез със здравото семейство. Ако съпругът/съпругата ви работи в нощен бар, някак следва да се досещате, че изкусителните предложения ще валят към него/нея по-често от нормалното. Но по-интересното е, че безспорни първенци в разводите са танцьорите/хореографите. Те бият следващите ги (бармани) с цели 5% вероятност да се разведат. Тоест, 43% от тях катастрофират в брачно отношение. Защо? Проучването, за жалост, не е изследвало причините за разводите, покрай което, за нас ще си остане тайна, с какво един хореограф е изложен на подобен риск. Може би, наличието на много и красиви колеги е основната причина.
Затова, ако си търсите партньор до живот, оглеждайте се за селскостопански инженери – те почти не се развеждат (1.78% шанс). Но, гледайте да са американци. За българите не е сигурно, че подлежат на каквото и да е класифициране…

7 comments

 1. admin каза:

  Хореографите и танцьорите се развеждат заради честите пътувания по турнета, както и участията им на разни събития и купони :-)))

  По-интересното е защо телемаркетинг агентите и чистачките се развеждат толкова често?

 2. smarkoff каза:

  Много подло се пишеш "Админ". Тук не си Админ, Деси. 🙂
  Иначе, справедлива забележка. За телемаркетинга допускам, че поради многото им контакти по телефона, рано или късно, попадат и на някой обожател. Хигиенистките са ми мистерия и на мен.

 3. Заро каза:

  Как да са хигиенистките мистерия, бе Деси…
  Малко ли филми има за това…

 4. mishlence каза:

  Сори, админ не беше нарочно – не мога да се оправя с пубикуването на коментарите в тая платформа. В никакъв случай не искам да ти иззема функциите. Сакън, Марков. :-)))))

  Телемаркетингът си заслужава отделна тема. На 100 телефонни разговора и 100 отказа, накрая се разплакваш и хоп, някой се смилява над теб и си става… сценарий за филм. :-))))

  Заро, кои са тези филми? Доколкото си спомням, във филми като "Хубава жена" не хигиенизираха. За друго не се сещам като филми.

 5. Anonymous каза:

  Ми то това изследване си е за американците…нямаме нищо общо с тях!Нито като народопсихология, нито като като начин на живот…
  При нас, като че ли най-много се развеждат политиците- я колко примери…

 6. Заро каза:

  Е радвам се, че не познаваш творчеството на Beate Uhse. Сума пари направи от това жената. 🙂

 7. Gabriela каза:

  Според мен, хората от телемаркетинга се развеждат, поради естеството на работата им – да говорят нон-стоп, да не млъкват и винаги да имат още нещо за казване. Надуват главите на околните и накрая някой не издържа 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *