Връзките на работното място – лоша, лоша идея

Красивата колега от съседното бюро изпотява всички мъже в офиса. Тя се облича предизвикателно, кокетничи, демонстрира, че е свободна. Необявеното състезание сред мъжката част на личния състав е в разгара си. Кой ще грабне вниманието на апетитната дама?
Така представената ситуация не е изключение. Атрактивни и „незаети” жени има в толкова много фирми. А мъжкият интерес е като суха подпалка – малко му трябва, за да се разгори. Но добра идея ли е това? Не са един и двама шефовете, които имат връзки със своите секретарки. Връзки завързват помежду си и редовите служители, когато им падне подходящ случай. Малцина обаче си задават въпроса, какво носи това със себе си.
Да имаш партньора си на една ръка разстояние през целия ден е идея, която изкушава мнозина. При натоварения ни график, ние често се оплакваме, че вечер едва ни остават време и сили да се видим с половинката си. Кариерата ни пречи да завързваме щастливи и трайни връзки. Затова, понякога търсим решението на работното си място. Но, ако трябва да сме честни, тази концепция е поразително недомислена. Само погледнете следните недостатъци на връзките с колеги.
•Тя/Той израства в кариерен план (и ви става шеф)
•Тя/Той започва да се дразни от ежеминутната и всекидневна близост
•Тя/Той е по-добър от вас в работата (и вас ви уволняват)
•Непрекъснато трябва да криете връзката си, тъй като в повечето компании този тип отношения са забранени
•Тя/Той ви зарязва и вече не можете да се понасяте, но работата изисква да си сътрудничите
Това са само някои от клопките, които съдбата ви готви. Хубаво си помислете, дали сте готови да преживеете подобни трудности, само заради удоволствието, да задиряте някого на работното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *