Колко е важно да бъдеш … креативен!

Вчера, една известна българска специалистка по PR опресни статуса си във Facebook с твърдението, че креативността е по-важна от знанията. Днес попаднахме на любопитно доказателство, което, изглежда, подкрепя тази концепция. Каква е историята?
Рекламната и дизайнерска къща Crispin Porter + Bogusky, имаща офиси в Америка и Европа, е една от милионите фирми по света, които ежегодно наемат стажанти. Тази практика е добър трамплин за млади хора, които още следват, или наскоро са завършили образованието си, към света на големия бизнес. Та, въпросната рекламна агенция не страни от въпросния метод, дори напротив – наема охотно стажанти. („Охотно” е дума, която скоро никой няма да знае, затова, посещавайте блога на Джобтайгър по-често и ще научавате още такива думи. Това ще ви направи различни и изпъкващи, което е и вашата цел, нали?) Един прекрасен ден, стажантите на CP + B се събрали и взели бъдещето си в свои ръце. Ясно било, че агенцията не може да наеме всички тях, затова те потърсили преки пътеки към сърцата на други работодатели. Накратко, младежите създали сайта http://www.pleasehire.us/ , който на български би се казвал http://молянаемете.ни . Там те се представят по начин, който ги прави забележими. На вирусен принцип вестта за сайта пообиколила бранша и сега, повечето от вече бившите стажанти на CP + B, вече си имат нови работодатели. Работодатели, които са ги харесали на сайта и са ги поканили да започнат работа.
Каква е поуката от цялата история? Проста е – наистина, креативността може да бъде по-важна от знанията. Ако уцелите формата и натиснете правилните копчета в главите на хората, вероятно е  и вие един ден да получите работата, за която сте мечтали. Ние ви го пожелаваме от все сърце, а дотогава ви каним в http://www.jobtiger.bg/ , където имате всички шансове да намерите правилния работодател. Или, ако сте такъв, да претърсите хилядите CV-та на кандидати и да им предложите едно по-добро бъдеще.
P.S. Ретро дизайнът на „главата” на  http://www.pleasehire.us/, с това яко премигване, е cool, не ли? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *