Къде сте, блогъри родни?

Picture source: http://www.sxc.hu
Колко хора познавате, които работят като HR специалисти? Може да се предположи, че са поне няколко. Всяка по-съвременна (а и не дотам съвременните) компания има поне един такъв на служба. Нормално е, ТРЗ и „личен състав” вече не могат да отговорят на днешните предизвикателства. От десет години има и организация на HR-ите – БАУРЧР. Там членуват стотици, ако не и хиляди специалисти. Защо обаче тръгнахме в тази посока? Ами, в частния случай отговорът е такъв – направи ни впечатление, че HR блогове в родното интернет пространство просто няма. Като казваме няма, да се има предвид  „има, но по-малко от 10”. Всъщност, май, са по-малко и от 5. А защо?
Маркетингът, рекламата и PR са също модерни и актуални професии. Забелязва се обаче, че там има доста блогъри, които пишат по тематиката и дори трупат сериозна публика? Какво пречи и на нашия бранш да се изявява в блогването? Може би, голяма част от хората, които работят тази професия, не са квалифицирани специалисти и не се чувстват подготвени да пишат за широка публика? Или пък просто сме толкова натоварени, че не ни остава време за подобни дейности? Не е изключено и да сме твърде срамежливи. Всъщност, ние нямаме отговор на тази загадка, но фактът, че няма български HR блогове много се набива на очи. Надяваме се настоящият блог да запълни отчасти тази празнина и да даде тласък на много други колеги, които досега са се чувствали възпрепятствани, по една или друга причина.

2 comments

  1. Да, обаче го има моят блог (сори ако звучи малко нескромно), като някои от статиите в него определо разкриват нелеките делници на ЧР-ското съсловие. Е, малко иронично наистина, но такъв ми е стилът…

  2. smarkoff каза:

    Знаем, че го има. И се радваме. Сега вече и двете страни знаят една за друга. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *