Каква заплата очаквате?

В това видео ще откриете два типа съвети – полезни и безполезни. Безполезните просто не се отнасят до българската действителност.
Преговарянето за заплата е цяло изкуство. В едни случаи е нужен един подход, в други, друг. До голяма степен е въпрос на конкретна преценка и обмисляне на ситуацията. А донякъде е въпрос и на личен стил. Някои хора са в състояние да отговорят на въпроса за размера на заплатата с изказването – „Сигурен съм, че Вие искате да ми плащате достатъчно, за да не ми се налага да търся допълнителна работа, та да мога да си изхранвам семейството…“ Но пък други, не са достатъчно екстровертно и решително настроени за подобен отговор. Или пък интервюиращият не е правилният тип човек, за да чуе този отговор. Истината е, че едва ли има общовалидно правило в случая. Но във видеото със сигурност ще научите някои техники за измъкване от ситуации, които определено ще са ви полезни.

За по-лесно разбиране на английската реч във видеото, опитайте с бутона за автоматични субтитри CC в помощната лента на видеото. Там има и допълнителна опция за превод на български език – преводът обаче е доста неточен, както може да се очаква. Системата се справя по-добре с английските субтитри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *