[Stories] Тиймбилдингасакис

Историята участва в конкурсния период 21.07-20(24).08

jobtiger

Здравейте,
Историята, която реших да споделя с вас се случи съвсем скоро. Скромният ни екип заслужено бе награден с тиймбилдинг в Гърция. Но дори и в чужбина, типично по български ние колективно се сплотявахме по кръчмите – с еденье и пиенье, а на плажа – само с пиенье на студена мента с мляко, мента със спрайт и мента с мента. За разнообразие поне сменяхме локациите.

И така единия ден за пръв път се озовахме в ресторант, в който никой не говореше нито английски, нито руски, нито сръбски, нито немски… и както вече се подразбра – нито български.В края на поредното угощение, нашият счетоводител учтиво помоли за сметката с онзи така красноречив жест „имагинерен химикал, пишещ върху имагинерен лист сметката във въздуха“. Донесоха ни нещо като касов ордер, дори не беше и касова бележка. А понеже разходът беше за сметка на фирмата, на нас ни трябваше и фактура. Всички почнахме да напрягаме размекналите си от жегата мозъци, за да измислим как се обяснява думата „фактура“, ако не знаеш съответния език. Практиката от игрите на асоциации и филми по време на свободните часове в гимназията не дадоха резултат. В крайна сметка един колега реши да покаже как се пише на компютърна клавиатура с идеята, че сервитьорът ще разбере, че имаме нужда от документ, който се обикновено се изготвя на компютър. До този момент напълно озадаченият келнер възкликна: „Аааааааа, компютаракис!“. Всички избухнахме в див и неудържим смях, някак облекчени, че най-после сме били разбрани. Е, само след минутка се оказа, че сме сгрешили, защото сервитьорът донесе калкулатор, молив и лист. Останал с впечатлението, че искаме да проверим дали правилно са калкулирали сумата за плащане.

Но след тази случка, ние много бързакис науцакис гръцкакис, всицки ние оказакис, че сме полиглотакис. Две седмицакис всицкакис говоракис и писакис само на гръцкакис. Много веселякис тиймбилдингасакис!

Борислава Бойчева

Nota Bene: JobTiger публикува историите във вида, в който са изпратени от читателите!
Ако тази история ви допада, можете да изпратите и вашата на специалния ни адрес – stories@jobtiger.bg
Не се стеснявайте, изпращайте!
Пълни подробности за юбилейния конкурс!

One comment

  1. […] Историята с фактурата много ме разсмя и ми припомни подобен истински случай…. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *